When it comes to urban living, architectural innovation is very much about maximizing use of space. This example from London based firm Hogarth Architects does just that by taking a simple studio apartment and transforming it into a luxury multi-level home.

The makeover in Queen’s Gate London saw architects create a central structure that divided the space into three zones: living, sleeping and kitchen area.

GET 20% OFF A NEW ATLAS PLUS SUBSCRIPTION

For a limited time, we're offering 20% off a New Atlas Plus subscription.

Just use the promo code APRIL at checkout.

BUY NOW

Utilizing the generous high ceilings, the central structure provides a second storey, accommodating the master bedroom and ensuite. Frosted glass walls and balconies permit natural light to filter through to the elevated spaces.

The use of natural materials such as wood complements the large white walls and adds warmth to the home.

Source: Hogarth Architects

View gallery - 12 images